Úszó híd a mesterséges szigetek felé?

Mohamed Albbar, az Emaar ingatlanóriás elnöke azt javasolta, hogy egy úszó hidat építsenek Dubai és a World nevet viselő mesterséges szigetek közé, hogy megmentsék a bajban lévő projektet.
Ezt Albbar egy interjúban mondta el az Arabian Busieness-nek, ahol így fogalmazott: "Valakinek életet kell lehelnie bele. Én egy úszó hidat építenék, ami egyenesen a szigetekhez vezetne. Kell egy híd legalább az egyik szigethez, ahonnan az emberek el tudnak menni a többihez."



A World-öt a dubai ingatlanbuborék csúcsán jelentették, azonban a gazdasági válság begyűrűzése után a vevők nem tudták elkezdeni az építkezést, és projekt zátonyra futott. A tulajdonosok szerint a megfelelő infrastruktúra hiánya miatt nem tudták a szigeteket megvalósítani.

A szigetek kivitelezője, a Nakheel már korábban közölte, hogy a 300 mesterséges sziget 70 %-át már eladták, és a további építési munkák a tulajdonosok felelőssége.

Albbar még hozzátette: "Szeretem a World-öt, ha lehetőségem lett volna rá akkor én is megcsináltam volna, néhány változtatással. Bár nincs közöm hozzá, de ha valaki kérdezne, akkor ezt javasolnám, mert ez tényleg egy lenyűgöző vállalkozás."

Forrás: arabianbusiness.com
Feltöltve: 2013.04.04. Csütörtök