Őserdő-felhőkarcoló épült Szingapúrban

Egyedülálló zöld felhőkarcoló épült Szingapúrban, melyet a legnevesebb környezetvédelmi díjjal jutalmaztak.
Szingapúrban egy merőben szokatlan felhőkarcoló épült a napokban.  Az épület legnagyobb különlegessége, hogy őserdő-szerű, kúszónövényekkel díszített tetőerdőt találunk benne. A Park Royal Tower-nek keresztelt építmény belsejében 15000 négyzetméternyi függőkertet alakítottak ki.

(Kép forrása: www.inhabitat.com)


A szálloda szobái ugyanakkora gondossággal lettek kialakítva, mint az épület buja növényzettel teli homlokzata. A szobákat esztétikailag az épület külleméhez alakították, így azok szintén az épület természetességét szimbolizálják.

A munkálatok a WOHA Architects kezdeményezésével indultak, akik fenntarthatósági és hatékonysági kritériumok alapján alakították ki a minden tekintetben zöld épületet.
Szingapúr az épületet a Green Mark Platinum díjjal jutalmazta, mely a legnevesebb környezetvédelmi díjak egyike. A zöld épület egyébként nem az egyetlen a maga nemében, Szingapúr már korábban is alkotott maradandót a hatékonyság és megújulás szempontjait szem előtt tartó építészeti alkotások terén. Ilyen alkotás például a Wilkinson-csapat által tervezett egyedülálló botanikuskert.

Forrás: www.tervlap.hu
Feltöltve: 2013.05.16. Csütörtök