Mini otthon az új amerikai őrület

Diákoknak készült bemutatódarabként, azonban akkora sikere lett a 9 négyzetméteres apró lakásnak, hogy sorra érkeznek a megrendelések az alkotóhoz...
Habár csak diákoknak készült bemutatódarabként, akkora sikere lett a 9 négyzetméteres apró lakásnak, hogy sorra érkeznek a megrendelések az alkotóhoz. Ötmillió forintért nemcsak egy mindennel felszerelt minilakást, de kertet és tetőablakot is kapunk.Amerikában hatalmas sikernek örvendő miniotthon nemcsak duplaágyas szobával, konyhával és fürdővel van felszerelve, de kerttel és tetőablakkal is. A ma már 22 500 dolláros (ötmillió forintos) áron kínált apró lakás prototípusán eredetileg csak diákoknak szerették volna bemutatni lépésről-lépésre, hogyan kell egy ilyen kis ingatlant kialakítani. A bemutatódarabnak azonban akkora sikere lett, hogy készítői árulni kezdték -írja a Daily Mail.
A hálószobában nem csak egy nagy ágy fér el. Kreatív helykihasználással számos rejtett szekrényt és tárolót tudtak beépíteni, így biztos, hogy minden elfér. A fürdőszobában egy mini fürdőkád/zuhanyzó kombinációja és wc is helyet kapott.
Mindemellett a cég elmondása szerint teljesen környezetbaráttá és energiatakarékossá tehetjük a lakást. Az angol wc-t lecserélhetjük komposztálóra, napelemet is beszerelhetünk, valamint egy vízgyűjtő rendszert is kapcsolhatunk a tetőhöz. Még a megfelelő szigetelésre is gondoltak: a hagyományos ablakoknál sokkal hatékonyabb és jobban szigetelőket tettek be.








































































































































Forrás: http://www.penzcentrum.hu
Feltöltve: 2014.05.29. Csütörtök