Melyik város a leggazdagabbak kedvence?

Londont New York taszította le a trónról.
A módosabbak eddig az angol fővárosban vásároltak ingatlant a legszívesebben, ugyanis az elterjedt nézet szerint az országot nem érintik az euroválság problémái. Ugyanakkor ez változni látszik, amióta felröppentek a hírek a luxus ingatlanokra kivetett adókról.

A Knight Frank ingatlanügynökség felmérése szerint a legmagasabb jövedelemmel rendelkezők csoportja egyre inkább aggódik Anglia politikai jövője, és a luxusadó kilátása miatt, ami a 2 millió fontnál értékesebb ingatlanokra kivetett adót jelenti.



A felmérés szerint minden jele az ingatlanadónak megrémiszti az embereket, és a lakosok attól félnek, hogy a kormánykoalícióban lévő konzervatívok helyt adnak a liberális javaslatnak.

Ennek a leggazdagabbak természetesen nem örülnek, ugyanis amit a legjobban utálnak, az a kiszámíthatatlanság.

Eközben New York biztonságos befektetésnek tűnik köszönhetően népszerűségének a dél-amerikai befektetők körében, és annak hogy a nézet szerint a város az amerikai gazdaság bejárata.

Ráadásul a Nagy Alma ingatlanárai jelentősen olcsóbbak London árainál, a new yorki piac teljesítményét az is segíti, hogy egyre több a jó minőségű újépítésű ház, aminek az eladásszáma az elmúlt huszonöt évben most a legmagasabb.



A felmérés kimutatta London után New Yorkban, de Miamiban is, 2012 óta meghatározóak lettek az orosz vevők, a folyamatos dél-amerikai jelenlét mellett.

New York GDP-ben is lenyomja vetélytársát, az 1243 milliárd dollár több mint a duplája a londoni 536 milliárd dollárnak.

A két legnépszerűbb várost Párizs követi harmadikként, majd Tokió, Hong Kong, Szingapúr és Sydney.

Forrás: dailymail.co.uk
Feltöltve: 2013.03.18. Hétfő