Már lehet lakáshitelt fizetni cafetériából

A cégek 5 millió forintig adó- és járulékmentesen támogathatják dolgozóik lakáshitel törlesztését, vagy lakásvásárlását.
A jogszabály értelmében a munkáltató ötévente maximum ötmillió forintot adhat adó- és járulékmentesen - a fizetésén kívül - a dolgozójának azért, hogy törlessze forint - vagy deviza alapú lakáshitelét. Ez az összeg azért is jelentős, mert átlagosan 7 millió forint a magyar családok adóssága.

A rendelet minimális adminisztrációt jelent az érintetteknek. Az adómentesség feltételeinek utólagos vizsgálatát például a munkáltatóra bízza és részletesen tartalmazza a munkavállalói, illetve hitelintézeti kötelezettségeket is. Fontos, hogy ha a munkáltató nem kíván a feltételek vizsgálatával foglalkozni, akkor ennek a feladatnak az elvégzését rábízhatja egy hitelintézetre is, amivel minimálisra csökkenthető az adminisztráció.

Az adómentes támogatást új vagy használt lakásvásárlásra, és építésre is fel lehet használni, illetve érvényes a deviza alapú hitelekre és a forinthitelekre egyaránt. A juttatás összege nem lehet több a vételár vagy az építési költség harminc százalékánál.

Varga Mihály bejelentette, hogy a közeljövőben teljeskörű lakossági épületkorszerűsítési program indul. Ezt leginkább az indokolja, hogy a lakások 70 százaléka energetikailag korszerűtlen. A felújításra uniós és hazai forrást is felhasznál a kormány.

Forrás: http://www.penzcentrum.hu/hitel/mar_lehet_lakashitelt_fizetni_cafeteriabol.1039884.html

Feltöltve: 2014.04.22. Kedd