Egyre többen vágnak bele a lakásfelújításba

Úgy tűnik, ismét megjött a kedvünk a barkácsoláshoz,a festéshez és a felújításhoz...
"Múlt év második felében kibontakozott idehaza egy kiskereskedelmi forgalomnövekedés, ezeket a tendenciákat tapasztaljuk a festékpiacon is" - mondta Szabó Antal, a Poli-Farbe festék és szigetelőgyártó cég ügyvezető igazgatója. 2013-ban 16 százalékos forgalomnövekedést ért el a festékgyártó cég, ennek - az ügyvezető szerint - fő oka, hogy a "csináld magad" típusú festékeket hangsúlyozzák kínálatukban, vagyis olyan termékeket nyújtanak, amelyeket bárki könnyen felhasználhat, nincs szükség falfestő mester alkalmazására.

Jelentős növekedés volt megfigyelhető a szigetelőanyagok terén is, Magyarországon is egyre tudatosabban vásárolnak ilyen termékeket, a polisztirol szigetelő (hungarocell) anyagok átlagos vastagsága évente egy centiméterrel növekszik. A szigetelések elterjedését segíti a gázárak növekedése, a szélsőséges időjárás, illetve az, hogy a rezsicsökkentésnek köszönhetően felszabaduló összegeket a lakosság jelentős része a lakás korszerűsítésére költheti el.

A szakemberek becslése szerint egy 60 négyzetméteres lakást már hat - nyolcezer forintból kifesthetünk, ami nem jelentős kiadás, így akár évente újrafesthetjük a lakásunkat.

Ezzel szemben a szigetelés jelentős kiadás lehet, viszont ha megtehetjük, érdemes befektetni rá. A speciális technikák miatt elég nehéz lenne nekünk kivitelezni, így mesterember felfogadására van szükség. Egy 150 négyzetméteres homlokzat felújítása (3 méteres magasság mellett nagyjából 50 négyzetméter) körülbelül 400 - 500 ezer forintba kerül. Három dologra érdemes figyelni a szigetelés kiválasztásakor: a polisztirol, a vakolat és a thermoragasztó minőségére, leginkább ezek határozzák meg a végső árat is.

Forrás: http://www.penzcentrum.hu













































Feltöltve: 2014.05.28. Szerda