Egy ház vajon lehet filmsztár?

Egy ház vajon lehet filmsztár? Nos, úgy tűnik igen!
Legalábbis az a ház, amit most bemutatunk olyan "szereplistával" büszkélkedhet, amilyet sok színész megirigyelne: Buffy, a vámpírok réme, Miami helyszínelők, Különleges ügyosztály, A mentalista, Gyilkos elmék, A Grace klinika, Kalifornia és a Pókember filmekben ill. sorozatokban szerepelt.

Persze ennyi időbe sok minden belefér (1907-ben épült) és úgy tűnik, még nincs vége a sikersorozatnak.

2011-ben a producerek az "American Horror Story"első évadához kerestek egy házat, amely egyszerre hátborzongató és vonzó, és elhiszik róla, hogy kísértet járta ház. Így esett a választás ismét erre az épületre, és kiérdemelte a "Murder House" becenevet. Az épület sem külsejét, sem belsejét tekintve nem éppen az otthon ideál, de azt el kell ismerni, hogy a maga nemében egy nagyon igényesen, aprólékos gonddal kivitelezett ház.

Alfred F. Rosenheim építész munkája, aki kb. 5 évet töltött el a létrehozásával.

Van benne 6 szoba, 5 fürdőszoba, és mivel a katolikus egyház tulajdona is volt egykor, így van benne egy kápolna is, ami ma már jobbára stúdióként funkcionál. 1999 óta pedig már történelmi és kulturális műemlékké is nyilvánították, ami munkásságát tekintve megérdemeltnek is mondható.

Aki figyel, az láthat jó párTiffany ólomüvegből készült tárgyat, pl. ablakot, világítótesteket, vitrineket és ajtó betéteket, de vannak csempés kandallók is. Az étkezőben pedig kézzel festett mennyezet arany és ezüst díszítéssel. Forrás: http://hireshazak.postr.hu/



Feltöltve: 2014.05.16. Péntek