Ebben a házban él a milliárdos Warren Buffet

A világ harmadik leggazdagabb emberének tartott Warren Buffet még mindig a relatíve szerény omahai otthonában él, amit 1958-ban vásárolt 31500 dollárért.

Warren Buffetet hiába tartják a világ harmadik leggazdagabb emberének, 46 milliárd dolláros vagyonnal, a híresen takarékos és szerény üzletember több mint 50 éve él a nebraskai Omaha kertvárosi körzetében, egy takaros szürke stukkó házban.

Se kamera, se biztonsági őr nem védi a világ egyik legbefolyásosabb emberének a házát, amit egyébként legutóbb 700 ezer dollárra értékeltek, igaz a milliárdos ezt igencsak optimista becslésnek tartja.

Buffet, Berkshire Hathaway vezérigazgatója a hatalmas birodalmát az 557 négyzetméteres házából irányítja, amit saját bevallása szerint a harmadik legjobb befektetésnek tart egész életében, a két jegygyűrű után, amit feleségeinek vásárolt.

A ház egy sarkon áll, 1921-ben épült, de az elmúlt 58 évben láthatóan kibővítették. A ház egyébként még nem is a legértékesebb a környéken, az egyik szomszédos épületet a Realtor.com 826,870 dollárra becsüli.

A kérdésre, hogy miért nem költözik fényűzőbb körülmények közé a milliárdos egyértelmű választ adott:

"Boldog vagyok itt. Elköltöznék, ha úgy gondolnám, hogy máshol boldogabb lennék", mondta pár éve a BBC-nek.

"Hogyan javítana az az életemen, hogy van 10 házam a világ körül? A házam télen meleg, nyáron hűvös, nemis tudnék jobbat elképzelni magamnak."

Forrás: dailymail.co.uk

Feltöltve: 2013.02.07. Csütörtök