Biokandalló

Látvány, hangulat és kényelem… Ezt nyújtja napjaink kedvelt lakástartozéka, a biokandalló.

A tűz látványa ősidők óta lenyűgözi az embert, mi emberek jól érezzük magunkat a tűz közelében. A lobogó tűz látványa hangulatos hátteret nyújt egy baráti beszélgetéshez, teázáshoz. A biokandalló egy olyan nyitott tűzterű, bioalkohollal,bioetanollal működő látvány kandalló, melynek működtetéséhez nem szükséges semmiféle szakhatósági engedély. Üzemeltetéséhez nincs szükség villamos- vagy gázenergiára, és nincs szükség kémény kiépítésére, mivel a bioalkohol égése során nem keletkezik füst, vagy egyéb káros anyag. A biokandallók tűztere acéllemezből készül,az alkoholtartály(ok) minőségien kidolgozott rozsdamentes acélból. A biokandallók beüzemelése nem igényel szakembert, használatuk egyszerű.

A bioalkohol növényi alapanyagból előállított, természetes, színtelen,jellegzetes szagúvízmentes alkohol. A bioalkohol (bioethanol) gyártásnak az alapanyagacukortartalmú vagy keményítő tartalmú növények, melyekből cukrot, majd alkoholt állítanak elő erjesztéssel.
















A bioalkohol égése során vízpárára ésegészen csekély mértékű széndioxidrabomlik. A bioalkoholégése tiszta,ezértaz égése során nem keletkezik káros anyag.A bioalkohol (bioethanol) fűtőértéke kiemelkedően magas (27.000 kJ /kg), ezérta biokandallókfűtési teljesítménye jelentős (kb. 3 kW),és mivel nincs kémény ami a hőnagy részét elvezetné ez teljes mértékben hasznosul.

A biokandallónak köszönhetően ma már senkinek nem kell lemondani a lobogó tűz látványáról, hiszen a biokandallók bármilyen házba, lakásba könnyen, gyorsan, egyszerűen beépíthetők.
























A kiválasztás szempontjai...

Ön jelenleg négyféle biokandalló típusból választhat:

Szabadon álló biokandallók. Az ilyen biokandallók kicsomagolás után rögtön használhatók, nem igényelnek felszerelést. Nagy előnyük, hogy könnyen áthelyezhetőek egyik helyiségből a másikba, kül- és beltéren is használhatóak. A szabadon álló biokandallók között egyarántmegtalálhatóak a kisebb asztalra helyezhető, a modernebb padlóra állítható, és a klasszikus darabok is.

Falra akasztható biokandallók. Az ilyen típusú biokandallót (általában kettő vagy négy a falnak megfelelő csavarral és tiplivel) egyszerűen a falra kell rögzíteni, felszerelésük, beüzemelésük nem igényel szakembert. Kínálatunkban forma- és színvilágban issokféle modellmegtalálható.

Beépíthető biokandallók. Az ilyen biokandallók általában téglából, kőből vagy tűzálló gipszkartonbólkialakított bemélyedésbe vagy falüregbe építhetők be. Amennyiben nincsen lehetőségünk bemélyedésbe (falüregbe) építeni a kandallót, tűzálló gipszkartonból vagy kőből körbeépíthetjük a biokandallót. A beépíthető biokandallók egyben falra szerelhetőek is, beépítés nélkül is csodálatos kiegészítője lesz otthonának.

Léteznek még a kombi típusok,ezek lehetnek falraakaszthatóés szabadon álló, illetve beépíthetőés falra akasztható kivitelezésűek. A biokandallók stílusosak, divatosak, sokféle kialakításút és kivitelűt választhatuk, így mindenki megtalálja a sajátízlésének,elképzelésének,otthonánakmegfelelőt.

















Forrás: http://www.kandallofutar.hu/a_biokandallorol

Feltöltve: 2014.04.10. Csütörtök