Amerika legdrágább háza

190 millió dollárba, vagyis körülbelül 42 milliárd forintba kerül Amerika legdrágább ingatlana. 1400 méteres alapterülete mellett saját tengerparttal és két saját szigettel is rendelkezik.
David Ogilvy ingatlanügynök szerint nehéz megbecsülni, hogy mennyibe kerül egy ehhez hasonló, egyedülálló ingatlan, ugyanis jelenleg Amerikában nincs a piacon hozzá hasonló. Legutóbb 1954-ben értékesítettek egy ehhez hasonló nagyságrendű 50 holdas vízparti ingatlant.

(Kép forrása: www.online.wsj.com)

Az eladósorban levő ház 190 millió dollárba, vagyis körülbelül 42 milliárd forintba kerül. A ház 1896-ban épült viktoriánus, illetve francia reneszánsz stílusban a Wall Street Journal cikke alapján. A 12 szobás ház ráadásul saját tengerparttal is rendelkezik.

(Kép forrása: www.neogaf.com)

A ház 1400 négyzetméter alapterületű, s emellett egy 650 négyzetméteren elterülő pince, illetve egy szintén irigylésre méltó méretekkel rendelkező padlás is tartozik hozzá. A kastélyban 12 szoba, könyvtár, sőt borospince is található, a személyzetnek pedig külön lakrészt alakítottak ki.

(Kép forrása: www.online.wsj.com)

Az ingatlan egyik legnagyobb kuriózuma, hogy egy több kilométer hosszú tengerpart is tartozik hozzá, s ha ez nem lenne elég, még két sziget is a fennhatósága alá tartozik. A kert is irigylésre méltó paraméterekkel rendelkezik: angolkert, két üvegház és mindemellett füves teniszpálya és medence is tartozik a házhoz.

(Kép forrása: www.online.wsj.com)

Az eladó ingatlan több mint 100 éves, ráadásul eddig mindössze két tulajdonosa volt. Jelenlegi tulajdonosa - a faiparban dolgozó John Rudey– 31 éve vette meg a házat és a hozzá tartozó területet. Elmondása szerint azért szeretne túladni milliárdos ingatlanán, mert gyerekei már felnőttek, így már nem használják ki a házat.

Forrás: www.tervlap.hu

Feltöltve: 2013.05.24. Péntek