A zöld falu

Balin található az Ayung folyó melletti völgyben "Green village", mely különlegessége, hogy az ott található házak bambuszból készültek.
Környezetbarát, azaz bambusz házakból épült, önfenntartó közösségből álló falu jött létre Balin. Az építés során fontos szempont volt a tartósság, ezért a házakat szinte teljes egészében bambuszból készítették. A helyi kézművesek segítségével hagyományos technikákat alkalmaztak. Minden épület egyedi, a tulajdonos igénye szerint épült. Az Ibuku tervező csapat kreatív vezető tervezője Elora Hardy volt. Ez egy olyan hely, ahol az emberek kapcsolatba léphetnek a természettel. Azt az érzést keltik mintha minden nap nyaralnánk. A házak mellet egy iskolát is építettek, ahol a diákközpontúságra helyezik a legfőbb hangsúlyt. A diákok talán a legszebb környezetben tanulhatnak a világon 280 napon keresztül. Az iskola a házaktól sétatávolságra található. 2008-óta ez a legzöldebb iskola a világon. A zöld falu egyébként kb. 25 perces távolságra van Bali kulturális központjától Ubudtól.






































































































































































































































Az Iskola


















































































A bambusz üreges felépítésű, kis súlyú és nagyon hajlékony, a rugalmas száraknak köszönhetően az élet szinte minden területén hasznosítható növény.

Forrás:
http://haerdekel.hu/zold-falu-bambusz-hazak


Feltöltve: 2014.04.08. Kedd