A világ legmenőbb faházai?

Luxus rejtekhely a kanadai erdőben, ahol a városi fényeket a csillagok fényeire cserélheti. Így reklámozza új projektét a kanadai ötcsillagos hotel.

A kanadai környezetbarát szálloda felfedte legújabb terveit: fákra felfüggesztett luxusfaházakat. A 12 futurisztikus stílusú faház, melyek a természettel összhangban biztosítanak luxus kényelmet, a Torontótól északnyugatra lévő erdő fáira lesznek erősítve.

A cég arra invitál, hogy hagyjuk hátra a város fényeit a csillagos éjszakákért. A nyitott villák mindegyike úgy lesz elhelyezve a fa törzse körül, hogy az egyszerre biztosítja a bámulatos kilátást, de a vendégek magánéletét sem sérti.

Az egyszobás villák formáját a juharfa termése inspirálta, belső terükben a hálószoba és a bútorozott nappali rész mellett komposztáló mellékhelyiség, illetve környezetbarát zuhanyzó található majd.

„A házak a fatörzsre lesznek erősítve, de ellentétben az eddig bevett szokásokkal, nem lesz odaszögelve. A fa felsértése helyett a házikók inkább átölelik a fatörzset” – mondták a Farrow Partnership építészei a szerkezetről.

És akinek nem elég a természet gyönyörű látványa, az elfoglalhatja magát a fürdőben, a szaunában, a sós vizű medencében, vagy túrázhat, kajakozhat, és kenuzhat a szálloda szervezésében. De bent is lehet maradni akár egész nap, hiszen házak szövet borítása nemcsak öntisztító, de semlegesít is a levegő szennyező anyagait, és szagait.

Az építkezést erre a télre tervezik, hogy megőrizzék a növényvilágot, és ha minden igaz, februártól már foglalni is lehet.

Forrás: dailymail.co.uk

Feltöltve: 2013.01.31. Csütörtök