A világ legkülönlegesebb éttermei

Víz alatt, fák között, szakadék szélén vagy barlangban? Lenyűgöző képek a világ 9 legkülönlegesebb helyén lévő étterméről
Az óceán mélyén: Ithaa étterem (Rangali, Maldív-szigetek)
Az Indiai-óceán vízszintje alatti 5 méteres mélységben található üvegtetejű étterem megépítése mintegy 5 millió dollárba (kb. 1,12 milliárd forint) került. A látogatók vacsorázás közben megfigyelhetek a korallzátony élővilágát: számtalan halat, ráját, cápát és egyéb tengeri élőlényt.





























Jégpalotában: LumiLinna étterem (Kemi, Finnország)
Ebben az étteremben biztosan nem lesz szükség arra, hogy levedd a kabátodat. Az egyébként forró ételeket állandó -5 fokos környezetben fogyaszthatják el a vendégek. Az étterem általában januártól áprilisig van nyitva, amíg -8 fok alatt van a hőmérséklet, és minden évben újra felépítik.





























A fák között mozgó bambuszkádban (Koh Kood, Thaiföld)
A különleges étteremben a kipárnázott bambuszkádba beülve felhúzzák a vendégeket az égbe, ahol pallókon egyensúlyozó pincérek szolgálják ki őket. Ha nem lenne elég, hogy mindez egy esőerdőben történik, felülről az óceánra is csodálatos kilátás nyílik.





























Egy sziklán az óceánban (Zanzibár, Tanzánia)
Eredetileg egy halász leshelye volt az a szikla, amely mára Zanzibár leghíresebb tengeri ételeket felszolgáló étteremévé vált. Alacsony vízállás esetén gyalog, magas vízállás esetén pedig kis hajókkal érhetik el a vendégek a sziklát.





























A szakadék szélén: Aescher étterem (Wasserauen, Svájc)
Az Alpok hegyeiben lévő étteremből elképesztő kilátás tárul a vendégek szeme elől, akik az oda vezető felvonón való utazást is élvezhetik.





























Tengerparti barlangban: Grotto Palazzese (Puglia, Olaszország)
Az olasz csizma sarkában található ez a mészkőbarlangba vájt étterem, mely már a 18. század óta működik. Egykor az olasz nemesek kedvenc bankettező helye volt.





























A levegőben lógva (szerte a világban)
Számtalan városban, ahogy a képen is látható, többek között Brüsszelben, terjedt el ez az új fajta pop-up étterem. A vendégeket becsatolják a székekbe és már emelkedhet is fel a daru, akár 50 méteres magasságba.





























Egy átalakított üvegházban: De Kas étterem (Amszterdam, Hollandia)
2011-ben egy Michelin-csillagos séf, Gert Jan Hagemen, akadályozta meg a régi üvegház lebontását és alakította étteremmé. A De Kas-ban a környező zöldterületekről frissen szedik a hozzávalókat.





























Egy repülőgépben: The Airplane Restaurant (Colorado, USA)
Az 1950-es években repülő töltőállomásként szolgáló Boeing KC-97-ben jelenleg egyszerre 42 vendég tud ebédelni. A képek forrása: thedailybeast.com































Forrás: http://resourceinfo.hu/





Feltöltve: 2014.04.28. Hétfő