A külföldön dolgozó magyarok élénkíthetik az ingatlanpiacot

Szakértői előrejelzések szerint fellendíthetik az ingatlanpiacot az eurójövedelemmel rendelkező külföldön dolgozó magyarok.
Jelentős keresletet generálhatnak az ingatlanpiacon a külföldön dolgozó magyarok, mely az alacsony ingatlanáraknak, a gyenge forintnak és a kedvező finanszírozási lehetőségeknek köszönhető.

Különösen azok számára lehet csábító a magyar ingatlanpiac jelenlegi (viszonylag) alacsony árszintje, akik eurós fizetéssel rendelkeznek, mely egy stabilabb konstrukció.A külföldön élő magyarok közül jellemzően a határ menti területeken élő, "ingázók" tartoznak e körbe, de más vállalatoknál, egyéb nemzetközi szervezeteknél is kaphatják a dolgozók uniós devizában fizetésüket.

Becslések szerint a külföldön élő magyar munkavállalók egy-két éven belül jelenhetnek meg nagy számban a hazai ingatlanpiacon. Az előrejelzések alapján Magyarország nyugati határa mentén számíthatunk a legjelentősebb növekedésre, ahol az Ausztriában dolgozó magyar ingázók kezdhetik meg az ingatlanvásárlás tervezését.

Szlovákiával határos északi megyéink esetében prognosztizáltak még felfutást az ingatlanpiacon, s ezen kívül a fővárosban is növekedést jósolnak. Budapesten főként befektetési céllal vásárolhatnak ingatlant az eurójövedelmű magyarok. Szakértői vélemény szerint az eurójövedelemmel rendelkező külföldről érkező ingatlanvásárlók nem csak az ingatlanpiacon, hanem a lakáslízingpiacon is fellendülést hozhatnak.

Forrás: www.hirado.hu
Feltöltve: 2013.05.29. Szerda