A 10 legelképesztőbb erkély

Nem is gondolnánk, hogy egy jó erkély mennyit dob a lakásunk hangulatán. Most nézzünk párat a világ legjobb, legötletesebb, vagy egyszerűen a legszebb erkélyei közül.

Úszómedence




Mumbai új tornyainak merész tervei között szerepel egy, ahol az erkély tulajdonképpen egy úszómedence üveggel lezárva. Az Aquaria Grande 37 emeletes felhőkarcolóban 200 lakás, háromemeletnyi parkoló, szauna és edzőterem is lesz.

Földalatti erkély




Maga az erkély szó a legtöbbünkben a több emeletnyi magasságot idézi elő. De nem a japán építészben, Yukiharu Suzukiban, aki a Sukiya Házat tervezte. A modern házhoz egy alagút tartozik, ami egyben erkélyként funkcionál.

Willis Torony




Hogyha fél a magasságtól, akkor ezt az erkélyt nem önnek találták ki. A chicagói torony 103-ik emeletére egy üveg dobozt helyeztek, ami több mint 400 méter magasan áll ki a felhőkarcoló tetejéből. A tervezők elmondása szerint a cél az volt, hogy a látogatók úgy érezzék magukat, mintha a város felett lebegnének.

VM Házak




A VM Házak egy V és egy M formájú épületből áll. Az épület tervezésekor a funkcionalitás volt ez elsődleges szempont. A bátor háromszög alakú erkélyeivel az épület úgy néz ki, mint egy sündisznó.

Blokk erkélyek




Kívülről akár optikai csalódásnak is tűnhet ez az épület, ami a látszat ellenére kényelmes, elérhető otthont nyújthat sok család számára a szlovén tengerparton. Az épület tervezői díjat is nyertek hazájukban.

Teáscsésze




A látványos erkélyek egy promóciós kampány részeként épültek, amely a japán Niimi változatos teáit hirdeti.

Garázs az erkélyen




A német építészek terve között szerepel egy olyan erkély, ahol a lakók autóikat tárolhatnák. A lakosok autólifttel mehetnének fel az erkélyükre, amin a tervek szerint egy Bentley is elfér.

Hordozható függőágy erkélyek




A G10 Design egy érdekes termékötlettel állt elő: a Hammokum-mal. Az ötlet szerint azoknak, akiknek nincs erkélyük, vehetnek maguknak egyet, amit az ablakuk alá fel is lehet szerelni, kibővítve ezzel a lakás korlátozott méretét.

Noida-i lakópark




Az indiai Noida a világ leggyorsabban növekedő városa. Egy épülő luxus lakónegyed néhány erkélyén úszómedence is lesz.

Bloomframe erkély




A párizsi díjat nyert acélból és üvegből készült ablakai egy innovatív technikával erkéllyé alakíthatóak.

Forrás: oddee.com
Feltöltve: 2013.03.29. Péntek