10 őrülten fényűző otthon

Milyen házakban élnek azok, akik imádják a luxust és a pénz sem számít nekik? Íme tíz, a legelőkelőbb lakhelyek közül.
Nagyvárosi felhőkarcoló, környezetbarát villa vagy a belga király volt otthona? Ha valakinek megvan a kerete hozzá, akkor szinte bármilyen lakhelyet választhat magának.

Antilla, Mumbai – A világ első milliárd-dolláros otthona



Mukesh Ambani, a világ ötödik leggazdagabb emberének a vagyonát 43 milliárd dollárra becsülik. Ő a tulajdonosa annak a Mumbai belvárosában épült 27 emeletes felhőkarcolónak is, ami két milliárd dollárjába került. A történet szerint Ambani feleségenek, Nita Ambanininek egy new yorki szállodában tetszett meg az ázsiai design, és valami hasonlóban szeretett volna élni. Ennek eredményeként épült meg a világ legnagyobb és legdrágább otthona.

Az Antilla minden emelete más stílusban épült. Az ehhez szükséges sokféle alapanyag nagyban megdobta a végleges költségeket. A Hirsch Bedner Associates mindenesetre hihetetlenül aprólékosan tervezte meg az épületet, ami lenyűgöző látványt nyújt.

Updown Court, Anglia



Az Updown Court 25 kilométerre épült Londontól, és ha valaki benéz a méretes vaskapu rácsai között, akkor egy gyönyörű palota-szerű házat láthat. Igaz, az épület inkább az ára és mérete miatt vált hírhedté, amin nem is csodálkozhatunk, hiszen több mint 85 millió fontba került felépíteni a házat, amiben 103 szobát, 5 úszómedencét és a könyvtár padlójának 24 karátos arany berakásait fedezhetnénk fel, ha bemehetnénk. Van még bowling pálya, squash pálya, teniszpálya, 50 ülőhelyes vetítő terem, fűtött márvány felhajtó és helikopter leszálló is. A garázsban 8 limuzin is elfér. A szomszédokról is ejtsünk szót: egyfelől a királynő a Windsor kastélyban, és Elton John.

Versailles, Florida – A valaha épült legnagyobb családi ház az Egyesült Államokban



A 30 szobás kúriának van saját bowling pályája, görkorcsolya pályája és olimpiai méretű úszómedencéje. A házat a Time részvényese David Siegel és szépségkirálynő volt felesége kezdte el építtetni jó pár évvel ezelőtt. De még 18 hónap vissza volt az építkezésből, amikor 75 millió dollárért árulni kezdték. A szakértők szerint még 25 millió dollárt kéne ráfordítani, hogy be lehessen költözni.

A 30 szoba mellett 23 fürdőszoba épült, és a házból nagyszerű a kilátás a Butler tóra, 32 kilométerre Orlandótól. Csak a kézzel készített ablakok több mint 2 millió dollárba kerültek. Az épülethez tartozik még bálterem, gyermekszínház, 20 autónak helyet adó garázs, három úszómedence, egy nagy csónakház, kertek és egy vendégház is. De a sornak még nincs vége, van még baseballpálya, egy óriási nagyterem festett üveg kupolával, 11*9 méteres konyha, két hatalmas lépcső, egy kétszintes borospince és egy sziklabarlang három külön fürdővel egy 24 méteres vízesés mögött. Mind a 23 fürdőszobának hatalmas jacuzzija van, és csak a brazil mahagónifából készült francia stílusú ajtók 2 millió dollárba kerültek. Az ingatlan neve azért Versailles, mert a bejáratot az eredeti kastélyról mintázták.

Fleur De Lys, Beverly Hills – Mariah Carey palotája



Mariah Carey-nek láthatóan nincsenek anyagi gondjai, hiszen beverly hills-i háza a világ legdrágább ingatlanjai között van 125 millió dolláros árával. A 2 hektáros birtokon épült, 3800 négyzetméteres, extravagáns kúriát korának legfényűzőbb otthonáról a versailles-ról mintázták. A házat pázsit, díszes kertek, öreg fák, medencék, teniszpálya és a személyzet 10 személyes szállása veszi körül.

Hearst Mansion, Beverly Hills – A keresztapa kúriája



A házat 165 millió dollárért árulták, így az épület az USA egyik legdrágább lakóingatlanja lett. William Randolph Hearst iparmágnás valamikori házának 29 hálószobája, három úszómedencéje, teniszpályái, saját mozija és clubbja van. Mr. Hearts 1947-ben vette az ingatlant körülbelül 120 ezer dollárért. A jelenlegi tulajdonos 2007-ben kezdte árulni a házat, aki pedig megveszi, az Tom Cruise szomszédja lehet.

Acqua Liana, Florida – A legfényűzőbb környezetbarát villa



Az „ingatlanművészként” ismert Frank McKinney környezetbarát otthont építtetett. De hogyan lehet egy 1300 négyzetméteres, hétszobás óriási ház környezetkímélő? A háznak olyan sok napeleme van, hogy le lehetne fedni vele egy kosárlabda pályát, és annyi áramot termel, ami három átlagos otthonnak is elég lenne, ráadásul az energiatakarékos világítás 70 százalékkal csökkenti az áram-fogyasztást.

Villa Leopolda, Franciaország



A lenyűgöző 750 millió dollár értékű kastély II. Leopold belga királynak épült 1902-ben. A birtok olyan hatalmas, hogy 50 teljes állású kertészre van szükség. A 8 hektáros kertben a látogatók 1200 olajfa, narancsfa, citromfa és citrusfa között sétálgathatnak. 2008-ban a tulajdonosa elhatározta, hogy eladja Mikhail Prokhorov orosz milliárdosnak. Viszont a 2008-as ingatlanválság miatt Prokhorov vissza akart lépni az üzlettől, de a francia bíróság 75 millió dolláros foglaló kifizetésére kötelezte. Ha valaki sajnálja az orosz üzletembert, akkor hozzátennénk, hogy a teljes vagyona több mint 17 millió dollár.

The Manor, Los Angeles –Aaron Spelling álomháza



Az 5200 négyzetméteres los angelesi villa 1991-ben épült beltéri korcsolyapályával, rengeteg medencével, három konyhával, sportpályákkal, bowling pályával és gyümölcsöskerttel. Azonban ez még semmi ahhoz képest, van babamúzeum, és egy külön szoba, amit csak az ajándékok becsomagolására használnak.

The Manalapan Residence – A tökéletes óceánparti ház



A több mint kéthektáros birtok 158 métert foglal el az Atlanti-óceán homokos tengerpartjából. A Manalapan Residence diadalmasan ötvözi a régi világ eleganciáját és klasszicizmusát a 21. századi berendezésekkel. A háromemeletes ingatlanban 14 hálószoba (ebből az egyik 570 négyzetméteres), 24 fürdőszoba, 18 garázs, kaszinó, klubszoba medencés bárral, tornaterem szépségszalonnal, cápa akvárium, két lift, bowling pálya, teniszpálya és gokart pálya. Valaki még mindig nem hiszi el, hogy ez a tökéletes ház, ha valaki az óceánparton szeretne élni? A rossz hír csak az, hogy az ára 135 millió dollár.

Barbie Malibu Mansion - Az életnagyságú villa, amit a barbie ház inspirált



A barbie baba 50. születésnapjának tiszteletére Jonathan Adler belső építész kidekorált egy 325 négyzetméteres, Csendes-óceánra néző házat, úgy, hogy olyan legyen, mintha a szőke baba élne benne. A hálószoba egész falát rózsaszín falikárpittal díszítette, a gardróbban 50 pár magassarkú cipő található, a konyhában pedig bármit megtalálunk, amivel süteményt lehet készíteni. Egy házon belüli múzeumban 25 barbie baba van kiállítva a játék kezdeti idejéből. Hogy mi van a garázsban? Egy új Volkswagen Bogár, természetesen rózsaszín színben.

De Adler kedvencei a nappaliban lóg: Andy Warhol eredeti festménye a barbie babáról, amit több mint 200 ezer dollárra értékeltek, és egy csillár, amit Chris March tervezett. A ház Malibu egy szikláján áll a Csendes-óceánra nézve.

Forrás: oddee.com
Feltöltve: 2013.03.21. Csütörtök